Forum polskiego wsparcia TYPOlight

Forum TYPOlight.pl

SOAP i home.pl

Problemy i pytania odnośnie konfiguracji oraz administracji TYPOlight. Zarządzanie witryną.

SOAP i home.pl

Postprzez qrczak » 31 maja 2010, o 10:40

Czy kto z Was ma jakie instalacje TL na home.pl? A jeli tak to czy działa Wam "Extension catalog" oraz "Extension manager"?
Sprawdzałem na dwóch instalacjach i nie mogę się dostać do tych modułów - mimo, że wcześniej działały bez problemu i to od dawna. W obu przypadkach cały czas dostaje komunikat błędu:
Kod: Zaznacz cały
CRASH: PHP segmentation violation at SoapClient() in /system/modules/rep_client/RepositoryBackendModule.php line 137

Jeśli macie jakieś instalacje na home.pl to zobaczcie jak to się u Was zachowuje i dajcie znać.
qrczak
Administrator

Re: SOAP i home.pl

Postprzez motorola » 31 maja 2010, o 17:50

ja mam na homie - instalowalem przedwczoraj jakies extensiony... dzis moge bezproblemu tam wejsc i przegladac je sobie...

a co mowi typolight-check ?
motorola
Bywalec

Postprzez qrczak » 31 maja 2010, o 20:50

motorola napisał(a):a co mowi typolight-check ?

No właśnie typolight-check cały na zielono i z hasłem "You should be able to use the TYPOlight extension repository". No ale dalej nie działa. Ale mam pewien trop i raczej wina jest po stronie home.pl Znalazłem gościa, który miał to samo na home.pl i mu to naprawili tzn. na maszynie gdzie ma swoją stronę co nie znaczy że wszędzie. Gość podesłał mi kopie swojego mailingu z home.pl. I w najbliższym czasie do nich napisze.
qrczak
Administrator

Postprzez motorola » 1 cze 2010, o 08:27

o shiet, to niezle.

myslalem ze te maszyny maja jakos zmasteryzowane - ze kazda ma taka sama konfiguracje.
Jeju, ten home to amatorka, ale szkoda ze tego typo check nie wykrywa ;/
motorola
Bywalec

Postprzez motorola » 19 cze 2010, o 09:40

ja dzis zaobserwowalem problemy z aktualizacja w bazie danych, albo to bardzo dlugo trwa, albo po prostu sie nie wykonuje. Kliknam na przycisk Update/aktualizuj i nic sie nie dzieje.

Aby obejsc problem wgrywania/odinstalowania jakichs repo, musialem recznie to robic kopiujac query i wklejajac je do phpMyAdmin.

na serwerach nazwy, nie mialem takich problemow. home suxx
motorola
Bywalec

Postprzez sido » 20 cze 2010, o 20:43

niestety home.pl nadaje się tylko do małych firmowych lub personalnych stronek... jeśli komuś zależy na profesjonalnym, lub nawet odpowiednim hostingu to nie polecałbym korzystać z hostingu w home.pl
Strony internetowe (Contao [typolight], joomla, wordpress, ...) -> http://www.techlive.pl
sido
Nowy na forum

Postprzez krystiank » 24 cze 2010, o 20:10

U siebie też zauważyłem ten problem, nawet nie wiem kiedy się pojawił bo bardzo rzadko klikam w panelu w te opcje.
Po zgłoszeniu tego do home.pl problem rozwiązali po paru godzinach.

sido
Lepszego polskiego hostingu wg mnie nie ma :)
krystiank
Nowy na forum

Postprzez qrczak » 24 cze 2010, o 21:44

krystiank napisał(a):Po zgłoszeniu tego do home.pl problem rozwiązali po paru godzinach.

O, w końcu dobre wieści! Czyli z tego widać że się da. A podałeś komunikat błędu czy jak z nimi gadałeś?
qrczak
Administrator

Postprzez qrczak » 28 cze 2010, o 11:14

Spieszę poinformować, że po zgłoszeniu też mi to poprawili w ok. 2 godz.
qrczak
Administrator

Postprzez sido » 27 lip 2010, o 23:46

a ja na niektóre zgłoszenia serwisowe do home dostaję odpowiedź: "...niestety nie możemy zmienić konfiguracji serwera. Zapraszamy do skorzystania z oferty serwerów dedykowanych". Generalnie pewnie każdego to czeka, jeśli stronka zaliczy xxxx odwiedzin dziennie. ;(
Strony internetowe (Contao [typolight], joomla, wordpress, ...) -> http://www.techlive.pl
sido
Nowy na forum

Postprzez qrczak » 28 lip 2010, o 10:53

sido napisał(a):a ja na niektóre zgłoszenia serwisowe do home dostaję odpowiedź: "...niestety nie możemy zmienić konfiguracji serwera. Zapraszamy do skorzystania z oferty serwerów dedykowanych". Generalnie pewnie każdego to czeka, jeśli stronka zaliczy xxxx odwiedzin dziennie. ;(

Tzn. jeśli masz faktycznie duży ruch na stronie lub koncie to to jest ich normalne działanie... a nuż się skusisz :D
Ale chyba dedyka to bym zapodał sobie na OVH chyba najlepsza relacja jakości do ceny. No ale to niestety kosztuje...
qrczak
Administrator

Powrót do Konfiguracja